Landhuis Moubis | Steyl

In Steyl, een kloosterdorp op 6 kilometer van Venlo werd in 1860 een prachtig landhuis gebouwd voor de nazaten van een voorname Duitse handelsfamilie: Villa Moubis. Later kwam de villa in handen van de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid en kreeg het met de nieuw toegevoegde vleugel de functie van klooster. De laatste 20 jaar was het pand in eigendom van een particulier. Nu, ruim anderhalve eeuw later gaan we terug naar de authentieke waarde van landhuis Moubis: exclusief wonen aan de voet van de Maas, maar dan voor mensen met een zorgvraag.

Fotogalerij

ONTWIKKELVISIE

We ontwikkelen Landhuis Moubis tot luxe zorgvilla voor dementerenden, die comfortabel en kleinschalig willen wonen met veel persoonlijke aandacht.
De voorname uitstraling van het gebouw, de besloten ligging op het fraaie landgoed Moubis, het uitzicht op de Maas en natuurlijk de vergrijzende regio bieden veel kansen voor Landhuis Moubis als zorgvilla in het hogere (particuliere) segment. Provincie Limburg en gemeente Venlo zijn positief over deze kans om het inmiddels vervallen Rijksmonument te behouden.

 

Programma
ca. 30 luxe zorgappartementen met gemeenschappelijke ruimtes, gezamenlijke tuin en parkeerplaatsen
Start ontwikkeling
2020
Realisatie (verwacht)
2021
Oplevering (verwacht)
2022