• VILLA DE BERG | DOMMELEN

    Villa de Berg Dommelen
  • Villa de Berg Dommelen interieur
  • Villa de Berg glas in lood

Villa de Berg | Dommelen

Aan het Brouwerijplein in Dommelen bevindt zich het gemeentelijk monument en de voormalige fabrikantenvilla van de Dommelsch bierbrouwerij Villa de Berg uit 1927. Nadat deze dienst heeft gedaan als kantoorvilla zijn wij bezig met de herontwikkeling en transformatie van de monumentale villa naar een luxe zorgvilla. Hiermee bieden we huisvesting aan ouderen die 24 uur per dag zorg nodig hebben en die comfortabel en kleinschalig willen wonen met veel persoonlijke aandacht.

Fotogalerij

Ontwikkelvisie

Het pand en de locatie lenen zich uitstekend voor een zorvilla, vanwege de residentiële uitstraling, de achtergelegen omheinde tuin en de ligging in een goed ontsloten woonwijk. Parkeren geschiedt op eigen terrein. Tevens sluit het plan goed aan bij het overheidsbeleid, waarbij inbreidingslocaties voor uitbreiding gaat en prioriteit wordt gegeven aan het hergebruik van erfgoed.  Tot slot geeft de herontwikkeling een antwoord op het tekort aan het huisvestingsvraagstuk van ‘wonen met zorg’ zoals in 2021 onderzocht door gemeente Valkenswaard. Bijzondere aandacht is er voor de monumentale bomen op het perceel.

Het plan omvat de huidige villa met uitbreiding aan de achterzijde door middel van nieuwbouw. De zorgvilla biedt ruimte aan 26 kamers van circa 30 m2, keukens, eetkamers, een lounge, facilitaire ruimtes, parkeerplaatsen en een omheinde tuin.

Programmaca. 25 kamers met gemeenschappelijke ruimtes, gezamenlijke tuin en parkeerplaatsen
Oplevering (verwacht)2023/ 2024
Start ontwikkeling2020
Realisatie (verwacht) 2022/ 2023