OVEREENKOMST VOOR ONTWIKKELING VAN NIEUWE WOONWIJK WILHELMINAPARK IN HEEZE

Afgelopen maand zette Wethouder Robert Groenewoud van de gemeente Heeze-Leende en Olaf Schoofs van Symphony Estates hun handtekening onder de anterieure overeenkomst. Een mijlpaal, waarmee de weg vrijgemaakt wordt voor de ontwikkeling van ‘Wilhelminapark’, een nieuwe woonwijk die plaats zal bieden aan circa 90 woningen in het industriële hart van Heeze.

De nieuwe buurt zal een naadloze verbinding vormen tussen het gebied van de Groote Aa en het Wilhelminaplein in het historische centrum van Heeze, waarbij een diversiteit aan woningtypes wordt gerealiseerd om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende doelgroepen. De plannen voor ‘Wilhelminapark’ omvatten een parkachtige setting met uitgestrekte groenpartijen, slingerende straatjes en paden die naadloos aansluiten op de natuurlijke omgeving langs de Groote Aa.

Directeur Olaf Schoofs belooft een harmonieuze mix van woningen, variërend van starterswoningen in zowel betaalbare huur als koop, tot gelijkvloerse hof woningen voor senioren, ruime tweekappers en luxe koopappartementen. Schoofs benadrukte dat de nieuwe wijk een welkome verandering zal zijn voor de omwonenden. “Het huidige bedrijfsterrein is flink verouderd, met veel vrachtverkeer en een gebrek aan groen. Deze transformatie naar een kleinschalige woonbuurt met veel groen en water zal zorgen voor een gezondere en prettigere woonomgeving voor de bewoners daaromheen.”

Het komende voorjaar zal Symphony Estates een informatiebijeenkomst organiseren waar omwonenden de kans krijgen om hun mening te geven over de plannen. Als alles volgens schema verloopt, zal de bestemmingsplanprocedure volgend jaar van start gaan, met de verwachting dat de realisatie van ‘Wilhelminapark’ in 2026 van start zal gaan.

Kijk voor meer informatie over dit project op https://wilhelminaparkheeze.nl/ of schrijf u vrijblijvend in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de voortgang van Wilhelminapark te Heeze via https://wilhelminaparkheeze.nl/contact/ .

Symphony Estates BV | www.symphony-estates.nl | info@symphony-estates.nl | +31 040 304 64 76