Roothans IJzerwaren in Dommelen maakt plaats voor exclusief woonhof

ROOTHANS IJZERWAREN IN DOMMELEN MAAKT PLAATS VOOR EXCLUSIEF WOONHOF

Op de locatie van Roothans IJzerwaren aan de Bergstraat 28 en 30 in Dommelen ontwikkelt Symphony Estates een exclusieve woonlocatie met 6 gelijkvloerse woningen met privé tuin en 2 appartement met royale buitenruimtes.
Het college van B&W van de gemeente Valkenswaard besloot medewerking te verlenen aan het plan, dat de naam ‘Hof aan de Dommel’ draagt. Nadat het ontwerp definitief wordt goedgekeurd door de welstandscommissie, volgt de bestemmingsplanwijziging. Symphony Estates verwacht de verkoop aan het eind van 2020, met prijzen in het hogere segment, vanaf circa € 450.000,– vrij op naam.

Wonen aan een hof
De woningen liggen aan een groene hoftuin, waar tevens de parkeerplaatsen half verdiept en uit het zicht worden aangelegd. Via een fraaie poort aan de Bergstraat krijgen de bewoners toegang tot hun domein. Een soortgelijk woonhof met gelijkvloerse woningen en privé tuinen ontwikkelde Symphony Estates al eerder in Rosmalen en Gerwen. Directeur Olaf Schoofs licht toe “De vraag is groot naar dergelijke woonconcepten, zo leren wij van onze geïnteresseerden. Mensen zoeken de combinatie van fraai en ruim wonen met een tuin, maar wel met het comfort en de veiligheid van een gelijkvloerse woning. “Zoiets vind je nergens” is een veelgehoorde opmerking van onze geïnteresseerden. We verwachten dan ook veel positieve reacties op Hof aan de Dommel”.

“Tijd voor iets nieuws”
Met de ontwikkeling van Hof aan de Dommel komt er een einde aan een lange historie voor Roothans IJzerwaren en Metaal. Reeds in 1842 startten ze aan de Bergstraat als smederij, gespecialiseerd in en regionaal bekend om het vervaardigen van metselaarsgereedschappen. Geert Roothans besloot samen met zijn vrouw en broer Jos al een jaar geleden dat hij met Roothans IJzerwaren wilde stoppen: “Na 40 jaar is het mooi geweest. Onze winkel, die overigens nog steeds goed loopt, is geen werk, maar een manier van leven geweest: 7 dagen per week zijn we ermee bezig. Het zal even wennen zijn, maar het wordt tijd voor andere dingen. ”
Roothans Metaal blijft de activiteiten voortzetten vanuit de locatie in Valkenswaard.

Zie ook de projectsite Hofaandedommel.nl