• Hof aan de Dommel | Dommelen

Hof aan de Dommel | Dommelen

Omringd door een prachtig landschap van uitgestrekte bossen, velden en heide ligt Dommelen.
Met alle voorzieningen dichtbij vindt u hier iets unieks: Rust, Luxe en Comfort. En dat heel dichtbij het gezellige Valkenswaard.

Welkom in Hof aan de Dommel!

Fotogalerij

Exclusief en gelijksvloers wonen aan een hoftuin

Aan de Bergstraat 28 in Dommelen, op de voorgaande locatie van Roothans IJzerwaren ontwikkelden we een exclusief woonhof met 6 gelijkvloerse woningen met privé tuin en 2 appartement met terras of balkon. De woningen zijn gesitueerd aan een hoftuin met verdiepte parkeerplaatsen. Via een chique poort hebben de bewoners vanaf de straat toegang tot hun voordeur.

Hof aan de Dommel brengt het ultieme van twee werelden samen: u kunt er exclusief en gelijkvloers wonen met de ruimte die u gewend bent. Tegelijkertijd heeft u ook nog eens de beschikking over een heerlijke privé achtertuin of royaal terras. Hier heeft u de ruimte voor een uitgebreide barbeque met vrienden, of een gezellige middag met familie. Maar ook aan de voorzijde kijkt u fraai uit op het groen. Hier bevindt zich de traditionele hoftuin in een modern jasje: groenpartijen met (bloeiende) heesters en bomen omlijsten de paden naar de entree van de woningen en appartementen. De auto’s staan halfverdiept geparkeerd, dat biedt u enerzijds wel het gemak, maar anderzijds een prettig uitzicht. Tot slot geeft de fraaie poort aan de voorzijde niet alleen een veilig gevoel, maar ook nog eens extra cachet aan het plan.

Door de opzet, het groene karakter, de fraaie architectuur en de rijke detaillering ademt Hof aan de Dommel een sfeer van exclusiviteit. Deze sfeer wordt nog verder versterkt door de hoftuin, die door de beplanting refereert aan de landschappelijke kwaliteiten van een bosrijke omgeving en de sfeer van een park. Tuinarchitect Smeulders uit Gerwen ontwierp de tuin waarin de combinatie van naaldbomen, bloeiende loofbomen, grote struiken zoals rhododendrons en hortensia’s en diverse groenblijvende planten zorgen voor een prachtige entree.

BIJNA ENERGIE-NEUTRAAL WONEN

Wonen heeft alles te maken met de (nabije) toekomst: u investeert immers in uw wooncomfort voor nu én voor later. Hof aan de Dommel biedt u comfortabel en zorgeloos wonen, in al zijn facetten. Dat begint uiteraard met de mogelijkheid om gelijkvloers te kunnen wonen. Maar ook het vele groen draagt bij aan de gewenste duurzaamheid, door water te kunnen infiltreren bij hevige regenval en door warmte te absorberen op hete dagen. Of wat dacht u van de standaard voorziening voor uw (toekomstige) elektrische auto? Ook in technisch opzicht bent u straks klaar voor de toekomst, en daarbij gaan we aanmerkelijk verder dan de huidige standaard op het gebied van duurzaamheid. Door verschillende maatregelen woont u in Hof aan de Dommel bijna energie-neutraal.

ALL-ELECTRIC EN ZONNEPANELEN
Zo worden de woningen en appartementen ‘all-electric’ en dus zonder gasaansluiting uitgevoerd. Ook zijn de woningen uitgerust met zonnepanelen. We hebben gekozen voor de zogenaamde ‘all black’ variant, zodat ze opgaan in het dakvlak en minder schitteren. Uw lage temperatuur vloerverwarming wordt aangestuurd met een warmtepomp, die warmte uit de lucht gebruikt voor de opwarming van uw woning. Maar ook het koelen van uw woning/ appartement in de zomer is mogelijk met de warmtepomp. Verder heeft u via warmte-terugwin minder energie nodig voor verwarming en warm water.

EN VERDER
Ook zijn de woningen en appartementen extra goed geïsoleerd; we lopen hiermee zelfs vooruit op de nieuwe wettelijke norm van 2021. De hoftuin wordt met veel groen ingericht, waardoor het regenwater langzaam wordt afgevoerd in de bodem, dit voorkomt uitdroging van de bodem. En natuurlijk gebruiken we enkel hout met FSC keurmerk. Al deze maatregelen zorgen niet alleen voor een aanzienlijke energiebesparing, maar u gaat tevens zorgvuldig om met het milieu. En dat is een heel prettige gedachte, want u wil het toch ook goed doen voor uw kinderen, kleinkinderen en de volgende generaties?

Karakteristieken

Programma6 gelijkvloerse woningen met privé tuin en 2 appartementen met terras of balkon
Start ontwikkeling2020
Verkoop2021
Realisatie2022

VOOR- EN NA!

Beweeg de slider en zie het verschil tussen het vorige pand en nu: zo is Hof aan de Dommel gerealiseerd.

BeforeAfter

meer over hof aan de dommel

Hof aan de Dommel is opgeleverd.

De sfeervolle omgeving

Foto’s: Natuurgrenspark de Groote Heide, M. Heuts/ J. Lazaroms/ M. Ras

HEERLIJK WONEN IN DOMMELEN

Hof aan de Dommel is gevestigd op de voorgaande locatie van Roothans IJzerwaren aan de Bergstraat 28. Aan de overzijde heeft u zicht op grote volwassen bomen, de Dommelvallei en de historische Sint Martinuskerk. Het groen biedt u niet alleen een prachtig uitzicht, maar u kunt ook een mooie wandeling maken door de Dommelvallei en de tuin rondom de kerk. En dat recht tegenover uw woning! Iets verderop bevindt zich noordwaarts de Dommelsche Watermolen en loopt u de andere kant op, dan treft u er de befaamde Dommelsch Bierbrouwerij. Een markante en authentieke locatie dus, met veel historie.

Maar niet alleen dat maakt het een ideale locatie: op enkele fietsminuten afstand vindt u het winkelcentrum de Belleman voor uw dagelijkse boodschappen. En natuurlijk heeft u een uitgebreide keus aan speciaalzaken op 1,5 kilometer afstand in Valkenswaard. Dat u hier ook uitstekend terecht kunt voor een gezellig terrasje, avondje theater of kunt kiezen uit een keur aan restaurants hoeven we u vast niet te vertellen. Het is hier gezelligheid troef in deze gemoedelijke en bourgondische plaats, dichtbij Eindhoven. Met de fiets, de auto of de bus bent u overal snel waar u wil zijn. De bus stopt zelfs voor uw voordeur bij de kerk.

In Dommelen bent u omringd door de prachtige, typisch Kempische natuur van de Malpie en Landgoed de Venbergen. Samen met nog veel andere omliggende natuurgebieden vormt het samen de Groote Heide, een uniek grensnatuurpark van Eindhoven tot over de Belgische grens. De bossen, vennen, heide en landerijen bieden u de ideale omgeving voor sport en ontspanning. Of u nu kiest u voor fietsen, paardrijden, hardlopen of wandelen; dankzij die uitgestrekte natuur begint het echte vakantiegevoel hier al direct als u de deur uitloopt. In tegenstelling tot de vakantievierders in de Kempervennen, heeft u deze omgeving elke dag tot uw beschikking, wat een geluk!

HANDIGE LINKS

De gemeente Valkenswaard is ideaal voor levensgenieters, natuurliefhebbers, cultuursnuivers, funshoppers, culinaire fijnproevers en sportievelingen.  Lees meer over het veelzijdige voorzieningenniveau op de site van VVV Valkenswaard. Voor mooie fiets- en wandelroutes kunt u uitstekend terecht op de website van de Groote Heide, het uitgestrekte natuurgebied rondom Dommelen en Valkenswaard.