Landhuis Moubis | Steyl

In Steyl, een kloosterdorp op 6 kilometer van Venlo werd in 1860 een prachtig landhuis gebouwd voor de nazaten van een voorname Duitse handelsfamilie: Villa Moubis. Later kwam de villa in handen van de Zusters van de Goddelijke Voorzienigheid en kreeg het met de nieuw toegevoegde vleugel de functie van klooster. De laatste 20 jaar was het pand in eigendom van een particulier. Nu, ruim anderhalve eeuw later gaan we terug naar de authentieke waarde van landhuis Moubis: exclusief wonen aan de voet van de Maas, maar dan voor mensen met een zorgvraag.

Fotogalerij

Ontwikkelvisie

We ontwikkelen Landhuis Moubis tot kleinschalige woon-/zorgvilla voor mensen die 24 uur per dag zorg nodig hebben en die comfortabel en kleinschalig willen wonen met veel persoonlijke aandacht.
De voorname uitstraling van het gebouw, de besloten ligging op het fraaie landgoed Moubis, het uitzicht op de Maas en natuurlijk de vergrijzende regio bieden veel kansen voor Landhuis Moubis als woon-/zorgvilla in het middelhoge (particuliere) segment. Provincie Limburg en gemeente Venlo zijn positief over deze kans om het inmiddels vervallen Rijksmonument te behouden.

Karakteristieken

Programma29 zorgappartementen met gemeenschappelijke ruimtes, gezamenlijke tuin en parkeerplaatsen
Oplevering (verwacht)2026
Start ontwikkeling2020
Realisatie (verwacht) 2025

Meer over Landhuis Moubis

Landhuis Moubis is in ontwikkeling. Meer informatie of op de hoogte blijven? Bekijk de website.