• Hof aan het Laar | Gerwen

Hof aan het Laar | Gerwen

Op de voormalige locatie van Peugeot garage Janssen in Gerwen, op slechts 2 kilometer van het sfeervolle Nuenen, ontwikkelen we Hof aan het Laar. Hier komen 10 exclusieve gelijkvloerse woningen rondom een sfeervolle hoftuin. Maar het fraaie groen houdt niet op bij de voordeur: de woningen beschikken namelijk ook over een privé tuin aan de achterzijde. Het ontwerp is geënt op een historisch begijnhof, zoals we dat kennen uit plaatsen als Brugge, maar anderzijds wordt in de architectuur ook verwezen naar die van de nabijgelegen eeuwenoude Clemenskerk in Gerwen.

Fotogalerij

Planvisie

Op 2 kilometer van het sfeervolle Nuenen met al zijn voorzieningen, realiseren we het ideale alternatief voor een appartement. We merken dat veel vitale medioren/ senioren wel degelijk nadenken over een volgende stap in hun wooncarrière, maar huiverig zijn om hun huidige ruime woning met tuin op te geven, wanneer het alternatief een appartement met balkon is in een vaak anoniem en groter gebouw. Het ideaal voor deze doelgroep is dan ook een kleinschalig exclusief hof met fraaie woningen, het aangelegde binnenhof voor én een eigen achtertuin. In de basis zijn de woningen ontworpen met slaap- en badkamer op de begane grond, maar deze kunnen evengoed op de eerste verdieping worden gesitueerd, al dan niet voorzien van privé lift. Hierdoor ontstaat dan op de begane grond nog meer ruimte voor een extra grote leefkeuken, living of bijvoorbeeld study.

Opzet en ontwerp

De naam van het plan refereert naar de intieme, rustige sfeer van een begijnhof zoals we dat uit historische binnensteden kennen, maar verwijst ook naar de traditionele architectuur. Witte gevels met schuine kappen, een lage bouwhoogte, fraaie detaillering en gemetselde dakkapellen zorgen voor een charmant en afwisselend beeld. Anderzijds vonden we inspiratie in de architectuur van de eeuwenoude Clemenskerk, die slechts enkele tientallen meters van de planlocatie ligt. De hoge boogramen zijn hier een duidelijk voorbeeld van.

De aandacht voor detail is tevens zichtbaar in de fraai vormgegeven poort met de naam Hof aan het Laar, die het mogelijk maakt het plan af te sluiten. Ook dat gevoel van veiligheid appelleert aan de behoefte van de toekomstige bewoners. In Hof aan het Laar wonen de veelal gelijkgestemden zeker niet anoniem; het onder architectuur ontworpen binnenhof faciliteert de sociale interactie door er een sfeervolle verblijfsruimte van te maken met veel groen. Ook de kleinschalige opzet zorgt ervoor dat buurtgenoten elkaar zullen (her-)kennen, terwijl bewoners hier evengoed hun privacy kunnen koesteren.

Karakteristieken

Programma10 gelijkvloerse woningen aan besloten hoftuin
Start ontwikkeling2018
ArchitectOmni Architecten | Schijndel
Woonoppervlakte Circa 130 m2
Start verkoop2020
Landschapsarchitect Dolmans Landscaping Group | Nuenen
PrijsniveauVanaf circa € 440.000,- v.o.n.
RealisatieNajaar 2020